Adunarea generala a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) i-a reales pe Cristian Constantinescu in functia de presedinte si pe Cornelia Coman in cea de vicepresedinte al Uniunii.

Comitetul de directie al UNSAR este format, potrivit deciziei adunarii generale, din reprezentantii urmatoarelor companii: Allianz-Tiriac Asigurari, ING Asigurari de Viata, Groupama Asigurari, Generali Asigurari, Eureko Romania, Uniqa Asigurari si Asirom.

Cei doi vor ramane in functii pentru urmatorii trei ani, se specifica in comunicatul UNSAR. "Anul 2010 va fi unul dificil pentru piata de asigurari si, de aceea, obiectivul principal al UNSAR este cel de crestere a increderii consumatorilor in aceasta industrie", a declarat presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu.

Cristian Constantinescu (foto), in varsta de 60 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice si detine functia de presedinte al UNSAR din 1997. Din 1998 este membru in consiliul director al Institutului de Asigurari, iar din 2000 este director general si membru in consiliul director al Allianz-Tiriac Asigurari.

"De la actiuni de educare a publicului, cresterea transparentei si simplitatii in comunicare si pana la introducerea de facilitati fiscale in asigurari, drumul UNSAR-ului trebuie sustinut prin contributia activa a fiecaruia dintre noi", a declarat la randul sau Cornelia Aurelia Coman, vicepresedinte UNSAR.

Cornelia Aurelia Coman (foto), in varsta de 35 de ani, a absolvit, de asemenea, Academia de Studii Economice, iar din 2008 este vicepresedinte al UNSAR. Tot din 2008 este director general al ING Asigurari de Viata si presedinte al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii, iar din 2010 este membru in consiliul de management al ING Grup.

In cadrul aceleiasi reuniuni, conducerea UNSAR a aprobat cererea companiei Uniqa Asigurari de Viata de a deveni membru al Uniunii.

UNSAR s-a constituit in anul 1994 ca organizatie profesionala, in scopul dezvoltarii, extinderii, colaborarii si cooperarii in domeniul asigurarilor si reasigurarilor pe plan intern si international. Uniunea a fost fondata de 13 societati de asigurare si reasigurare. In prezent, organizatia are 26 de membri, care genereaza 95% din subscrierile totale ale industriei locale de profil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si