Banca Transilvania a realizat in primul trimestru al acestui an un castig net de 16 milioane lei (usor sub 4 milioane de euro), in crestere fata de primul trimestru din 2009 cand raporta un castig de doar un milion de lei.
Profitul operational al Bancii Transilvania a crescut cu 134% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 93 milioane lei la 216 milioane lei. Cresterea venitului operational, care este de 385 milioane lei, la 31 martie 2010, mai mare cu 47% fata de 31 martie 2009 - s-a datorat in special cresterii veniturilor din marjele de creditare si operatiunilor financiare, precum si din reducerea cheltuielilor cu dobanzile la imprumuturi. In ceea ce priveste cheltuielile operationale, acestea sunt de 169 milioane lei, mentinandu-se la acelasi nivel ca si in anul 2009.

“Asa cum ne asteptam, prima perioada a acestui an nu a fost deloc usoara. Insa ne-am adaptat si credem ca am gasit oportunitatile care au permis cresterea prudenta a bancii. Am obtinut, la finalul lui martie a.c., un profit operational mai mare cu 134% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In plus, am pastrat indicatori confortabili de lichiditate si de adecvare a capitalului”, a declarat Robert Rekker, directorul general al Bancii Transilvania.

Costul net al riscului de credit a ajuns la 191 milioane lei, la data de 31 martie 2010.

Activele bilantiere ale Bancii Transilvania au ajuns la valoarea de 19,29 miliarde lei, in scadere cu 1% fata de sfarsitul anului precedent. In euro, acestea sunt in crestere cu 2,3% fata de 31 decembrie 2009, fiind in valoare de 4,710 miliarde euro.

Activitatea de creditare a Bancii Transilvania a crescut cu 2,25% in primele 3 luni ale acestui an, in trend cu actiunile bancii, de relansare a finantarii pentru produsele fizice si juridice. Volumul total al creditelor BT a crescut la 12,444 miliarde lei, la data de 31 martie 2010, din care 59,69% reprezinta credite pentru companii, iar 40,31% sunt credite pentru persoane fizice.

Solvabilitatea BT a inregistrat un nivel de 12,97%, semnificativ peste limita minima, care este de 8%. Soldul provizioanelor la credite a crescut cu 125% in primele 3 luni ale acestui an. In ceea ce priveste creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, la aceeasi data, reprezinta 5,64% din totalul portofoliului de credite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri