Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a impus societatii Astra sa denunte politele de "asigurare a locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom si totodata sa ii anunte de aceasta schimbare pe clientii care le-au primit.
Consiliului CSA s-a intrunit miercuri in sedinta pentru a analiza situatia creata prin emiterea de catre societatea de asigurari Astra a politei privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale", transmisa prin posta abonatilor Romtelecom, odata cu factura telefonica.

Drept urmare, CSA informeaza abonatii Romtelecom, care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei, ca aceasta societate care furnizeaza servicii de telecomunicatii nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a constatat ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata", arata comunicatul Comisiei.

Avand in vedere cele constatate, consiliul CSA a decis ca Astra este obligata sa denunte politele incheiate prin intermediul Romtelecom, asiguratorul fiind obligat sa informeze toti clientii companiei de telecomunicatii, carora le-a fost transmisa respectiva polita de asigurare, ca aceasta a fost denuntata.

CSA mai informeaza abonatii Romtelecom, care au primit polita de asigurare odata cu factura telefonica, ca aceasta a fost emisa fara respectarea dispozitiilor legale privind contractele de asigurare precum si a obligatiilor de informare a asiguratilor si potentialilor asigurati.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F