Signal Iduna, compania locala membra a grupului german cu acelasi nume, si-a majorat capitalului social cu aproape 2 milioane de euro, depasind in totalitate suma de 12 milioane de euro, echivalentul a 43,37 milioane de lei, potrivit unui anunt al companiei.
Majorarea capitalului social a avut loc prin emiterea unui numar de 7.500 de noi actiuni nominative dematerialiazate, ce au fost integral subscrise de actionarul Signal Iduna Holding AG.

In prezent, ca urmare a acestei actiuni, capitalul social al companiei subscris si varsat integral de actionari in numerar este mai mare de 12 milioane de euro (43,37 mil. lei).

"Grupul Signal Iduna continua sa investeasca in Romania. Obiectivele noastre nu s-au schimbat, suntem in continuare angajati in procesul de introducere in Romania a asigurarilor private de sanatate, dar in acelasi timp ne vom concentra asupra segmentului de asigurari de viata si asigurari de accidente. Signal Iduna a investit masiv in ultimii 18 ani pe pietele din Europa Centrala si de Est si va continua sa faca acest lucru si in viitor”, a declarat Leslie Breer, presedinte Signal Iduna Romania.

Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, unde are in prezent peste 13 milioane de clienti. De la lansarea companiei pe piata, principalul segment de business al companiei a fost reprezentat de asigurari private de sanatate, insa compania germana ofera solutii si in cazul asigurarilor de viata si de accident.

Grupul Signal Iduna are peste 13.000 de angajati, deserveste peste 13 milioane de clienti, dintre care peste 2 milioane numai in segmentul asigurarilor de sanatate.

In anul 2009 grupul Signal Iduna a incasat prime de asigurare in valoare de 5,2 milioane de euro (incluzand aici primele Deutscher Ring Krankenversicherung).

Signal Iduna si-a propus inca de la lansarea pe piata locala obtinerea pozitiei de lider, in urmatorii ani, pe segmentul asigurarilor de sanatate. Pe piata romaneasca compania s-a lansat la sfarsitul lui 2008 si dispune, in prezent, de 70 de angajati si 92 de colaboratori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri