Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a propus spre dezbatere publica proiectul de norma privind preluarea administrarii fondurilor de pensii facultative, potrivit comunicatului emis de Comisie.
Astfel, arbitrul pietei pensiilor private a publicat pe pagina sa de internet, in sectiunea Dezbatere Publica, proiectul de norma privind preluarea administrarii fondurilor de pensii facultative (pilon III). CSSPP mentioneaza ca proiectul de norma se va afla in dezbatere publica pana la data de 28 mai 2010.

Noile prevederi legislative urmaresc reglementarea mai clara si consistenta a procesului de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative, a etapelor si a documentelor necesare acestei operatiuni.

Proiectul de act normativ este publicat inaintea parcurgerii procedurii de aprobare a acestuia de catre Consiliul CSSPP, astfel incat persoanele interesate sa poata lua cunostinta de continutul acestuia si sa formuleze propuneri si observatii.

„Proiectul de norma completeaza cadrul legislativ al sistemului de pensii private si stabileste conditiile de autorizare ale unei societati de pensii ca administrator de fonduri de pensii private, detaliaza operatiunea de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative, etapele ce trebuie parcurse in vederea obtinerii autorizatiei de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative precum si documentele necesare in vederea obtinerii respectivei autorizatii”, se precizeaza in comunicat.

Dintre prevederile proiectului de norma privind preluarea administrarii fondurilor de pensii facultative se numara prevederile referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o societate de pensii pentru a putea administra atat fonduri de pensii facultative cat si un fond de pensii administrat privat, conditiile privind obtinerea autorizatie prealabile de preluare, procedura de notificare a participantilor fondului de pensii facultative, transferul activitatii de administrare de la administratorul acceptant la administratorul ofertant, dar si conditiile de obtinere a autorizatiei definitive de preluare.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F