BCR Asigurari de Viata aloca 10,6 mil. lei din profiul pe 2009 pentru rezerve si finantare

BCR Asigurari de Viata va distribui 10,63 milioane lei din profitul net obtinut anul trecut pentru rezerve si surse proprii de finantare, in timp ce suma de 671.115 lei va fi constituita ca rezerva legala, potrivit unei hotarari a Adunarii Generale ordinare a Actionarilor din 12 aprilie.
"Se aproba repartizarea profitului net contabil aferent anului 2009 asa cum a fost propusa de catre directorat, astfel - 671.115 lei pentru rezerva legala; 10.631.740 lei pentru rezerve si surse proprii de finantare", potrivit unui anunt din Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, Banca Comerciala Romana (BCR), in urma unei tranzactii cu Erste Bank.

Grupul austriac de asigurari Vienna Insurance Group (VIG), liderul pietei romanesti, a inregistrat anul trecut un profit brut de 24,19 milioane euro din afacerile din Romania.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life si Asirom. La finalul anului trecut, grupul francez de asigurari Axa a intrat in negocieri pentru preluarea Omniasig Life, tranzactie care s-ar putea incheia in prima parte a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri