ING Asigurari de Viata, liderul segmentului de profil, lanseaza o asigurare de viata de tip unit-linked cu prima unica, in euro si protectia capitalului net investit, potrivit unui anunt al companiei.
Astfel, noul produs unit-linked (asigurare de viata cu componenta investitionala n.red.) permite accesul la potentialul de crestere oferit de instrumente financiare derivate care reflecta performanta celor mai importante companii din zona euro.

Noul produs face parte dintr-o editie limitata, disponibila in intervalul 3 -28 mai 2010, mentioneaza comunicatul.

“Ne adresam, cu acest nou produs, acelui segment de piata care prefera instrumente cu risc scazut si doreste protectia investitiei nete in cazul unor evolutii negative ale pietelor financiare, dar care urmaresc in acelasi timp sa beneficieze de performantele pozitive ale acestora”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata.

Protectia capitalului la maturitatea contractului se realizeaza prin alocarea intregului capital initial net intr-un portofoliu de instrumente cu venit fix (cum sunt titlurile de stat emise de guvernul Belgiei si depozitele bancare emise de banci cu rating superior), iar dobanda acumulata in instrumente financiare derivate care au la baza indicele Dow Jones Euro Stoxx 50 (cel mai reprezentativ indice pentru actiunile din zona Euro, ce reflecta performanta actiunilor emise de companii mature si stabile financiar din Zona Euro, aceste companii cumuland peste 50% din capitalizarea de piata a tuturor companiilor din aceasta zona).

Fondul de investitii, ING (L) Selectis Euro Equity Callable 3, este domiciliat in Luxemburg si este administrat de ING Investment Management Europe, companie specializata in administrarii activelor.

Fiind vorba despre o asigurare de viata, noul produs presupune si o componenta de protectie, prin intermediul sumei asigurate in caz de deces. Aceasta se stabileste in momentul semnarii politei, in functie de valoarea primei unice, este constanta si garantata pe tot parcursul contractului.

Prima de asigurare se plateste o singura data, in momentul incheierii contractului, si este de minimum 1.000 de euro, fara a exista un plafon maxim. Un client poate detine mai multe contracte de tip Selectis, cu conditia ca sumele asigurate cumulate sa nu depaseasca nivelul de 7.500 de euro.

Durata contractului este de 5 ani, insa in cazul acestui produs este posibila maturizarea anticipata, odata cu atingerea unui randament maxim anual.

„Practic, la finalul fiecarui an contractual, daca randamentul fondului atinge o anumita valoare, clientul poate sa incaseze in acel moment valoarea contului reprezentata de capitalul net investit plus castigul obtinut. Posibilitatea de castig este reprezentata de o performanta maxima de 10% la finalul primului an, de 20% la finalul anului al doilea, 30% la finele celui de-al treilea si de 40% la sfarsitul celui de-al patrulea”, a detaliat Coman

Ea a adaugat ca pentru investitorii interesati de o diversificare a portofoliilor de investitii, moneda europeana poate oferi o alternativa interesanta, in conditiile in care exista semnale de imbunatatire a evolutiilor din economia europeana, iar castigurile oferite de leu s-au inscris pe un trend descrescator.

Peste 35% din clientii companiei vor sa economiseasca in urmatoarele luni

Cercetarile realizate pe un esantion de clienti ING de asigurari si pensii obligatorii cu venituri peste medie, arata faptul ca aproximativ 35% dintre acestia au in vedere sa realizeze economii in urmatoarele luni, iar peste o treime ar alege pentru acest obiectiv moneda europeana.

„Ne asteptam ca ING Selectis sa fie bine primit de consumatori si avem in vedere dezvoltarea de produse similare in viitor, in functie de dorintele si nevoile din piata”, a mai declarat Coman.

Produsul unit-linked face parte din categoria de produse hibrid, care imbina cele doua componente cea de protejare a capitalului si cea de potential de castig si a fost dezvoltat in concordanta cu nevoile curente ale consumatorilor si dezvoltarea actuala a pietelor financiare.

In general, atunci cand pietele mobiliare sunt in ascensiune, sunt preferate produse care au in componenta lor actiuni, iar atunci cand ratele dobanzilor sunt inalte si piata de capial inregistreaza scaderi, sunt preferate produsele cu componenta de garantii.

Un alt beneficiu pentru care noul produs al ING Viata consta in faptul ca pentru profitul din castigurile obtinute clientii nu platesc impozit.

“In noul univers financiar in care evoluam, consumatorii isi doresc siguranta pentru investitiile lor, produsele mai simple si usor de inteles, dar si sa beneficieze de oportunitatile interesante de investitii. Asigurarea de viata cu protectia capitalului investit raspunde nevoii de siguranta - oferind garantii atat in ceea ce priveste componenta de protectie, cat si protectia componentei de investitie , dar si dorintei de diversificare a plasamentelor”, a incheiat direcotrul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Aurelia Coman.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri