Activele nete administrate de fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) au ajuns la sfarsitul lunii aprilie la 3,14 miliarde de lei, in crestere cu aproape 6% fata de martie, potrivit datelor furnizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

"Avand in vedere evolutiile din prima parte a anului, estimam ca pana la sfarsitul acestui an numarul total de participanti la fondurile de pensii private (obligatorii si facultative) va ajunge la 5,35 milioane, iar activele nete administrate de fondurile de pensii vor fi de aproximativ 4,7-4,8 miliarde de lei", a declarat presedintele APAPR, Crinu Andanut (foto).

La sfarsitul lunii trecute, numarul participantilor la pensiile private obligatorii a ajuns la 5,03 milioane, cu aproape 114.000 mai multi decat la sfarsitul anului 2009.

Activele nete sunt cu 511 milioane de lei mai mari comparativ cu contributiile virate in sistem in perioada mai 2008 - aprilie 2010, in valoare de 2,63 miliarde lei, diferenta reprezentand profitul (net de toate comisioanele) realizat de fonduri pentru participantii la sistem, se arata in comunicat.

De asemenea, in perioada de aproape doi ani de la lansare (luna mai 2008) si pana in prezent, fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat un randament mediu anual de 18,9%.

Fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) si facultative (pilon III) au ajuns la sfarsitul lunii aprilie 2010 la un numar total de 5,2 milioane de participanti si la active nete aflate in administrare in valoare totala de 3,4 miliarde lei (824 milioane euro), potrivit datelor raportate de administratorii fondurilor de pensii si colectate de APAPR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Seful Allianz-Tiriac Pensii Private pleaca din companie in ianuarie