Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative (pilon III) a ajuns la 255,4 milioane de lei (61,9 mil. euro) la sfarsitul lunii aprilie, in crestere cu 3,8% fata de luna precedenta, portivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Numarul participantilor la pilonul III al pensiilor private facultative a ajuns la circa 196.000 la sfarsitul lunii trecute, cu 8.800 mai multi decat la sfarsitul anului trecut.

In medie, spune Asociatia, circa 2.200 de romani au inceput sa economiseasca pentru o pensie privata facultativa in fiecare dintre cele patru luni ale anului curent.

In perioada de aproape trei ani de la lansare (luna mai 2007) si pana in prezent, fondurile de pensii private facultative au inregistrat un randament mediu anual de 10,5%, depasind astfel cu mult rata inflatiei din perioada aferenta

In prezent, pe pilonul III sunt active 13 fonduri de pensii facultative.

Fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) si facultative (pilon III) au ajuns la sfarsitul lunii aprilie 2010 la un numar total de 5,2 milioane de participanti si la active nete aflate in administrare in valoare totala de 3,4 miliarde lei (824 milioane euro), potrivit datelor raportate de administratorii fondurilor de pensii si colectate de APAPR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
(P) Pilonul II a investit in ultimele 9 luni inca 1,4 mld. lei