Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a luat recent un credit de 30 milioane euro de la Bancpost, compania intentionand sa atraga in total fonduri de pana la 300 mil. euro, pe termen lung, potrivit datelor transmise de companie.

Creditele sunt necesare companiei pentru finalizarea lucrarilor incepute si pentru sustinerea programelor de reabilitare a hidrocentralelor. "Necesarul de completare al surselor proprii este de circa 100-150 milioane euro", afirma oficiali Hidroelectrica.

De asemenea, compania a mai contractat de anul trecut si pana in prezent alte trei credite, de 60 milioane euro, de 30 milioane euro si de 80 milioane lei, scrie NewsIn.

"Hidroelectrica a semnat contracte de finantare cu o serie de banci importante de pe piata romaneasca, precum ING, Citibank, Alpha Bank, BRD, RBS, EFG - Bancpost, BCR", spun reprezentantii Hidroelectrica, fara a preciza valoarea creditului luat de la fiecare banca.

Altfel, producatorul de electricitate si-a planificat pentru acest an investitii totale de circa 1,5 miliarde lei.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 27% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Careul de asi al bursei: 4 companii cu profit de peste 1 mld. lei