Alpha Bank Romania, Banca Millennium si MKB Romexterra Bank au primit de la bancile mama injectii de capital de 114,4 milioane euro in februarie, cu 48% mai mult decat capitalurile injectatate de bancile straine in a doua luna din 2009, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului.
In a doua luna a anului trecut, grupul financiar portughez Millennium bcp a injectat 33,9 milioane euro in subsidiara din Romania, in timp ce Banca Romaneasca a primit de la grupul elen National Bank of Greece 43,5 milioane euro, conform NewsIn.

In februarie 2010, Alpha Bank Romania, controlata de grupul elen Alpha Bank, si-a majorat capitalul cu 71,75 milioane euro, iar Millennium Bank Romania a primit un aport de capital de 23,85 milioane euro. Tot in februarie, MKB Romexterra Bank a fost capitalizata cu 18,8 milioane euro.

Tot in a doua luna din acest an au mai fost inregistrate majorari de capital la Cetelem IFN, care a primit 4,8 milioane euro, NBG Leasing IFN, cu 2,1 milioane euro si Fata Asigurari, cu 2,6 milioane euro.

Astfel, infuziile de capital strain in piata financiara din Romania s-au ridicat la 123,88 milioane euro in februarie, din care bancile au atras 92%.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri