Restantele la credite mai mari de 30 de zile ale populatiei au ajuns in luna martie la aproximativ 880 milioane de euro (3,6 miliarde lei), fiind de 2,6 ori mari mari fata de perioada similara din 2009 si cu 27% mai ridicate fata de finalul anului trecut.
Valoarea restantelor mai mari de 30 de zile ale populatiei a urcat in martie pana la 3,6 miliarde lei (circa 880 milioane de euro), ajungand semnificativ mai mare fata de acum un an, cand restantele erau de doar 1,4 miliarde lei, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Restantele mai mari de 30 de zile s-au majorat cu 4,38% doar in ultima luna, cumuland inca 152 milioane lei fata de luna februarie.

Cele mai mari restante sunt la imprumuturile in lei, in valoare de 2,11 miliarde lei, in timp ce restantele la creditele in euro insumeaza 1,17 miliarde lei. De asemenea, aproape 75% din totalul sumelor neplatite reprezinta restante la credite ale populatiei la care intarzierile sunt mai mari de 90 de zile, acestea fiind trecute de banci in categoria pierdere si provizionate integral.

In sens opus, numarul restantierilor a continuat sa scada si in martie, pana la 677.485 de persoane fata de 686.110 de persoane in februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri