Numarul pozitiilor deschise la Bursa la termen din Sibiu saptamana trecuta s-a ridicat la 95.000, in timp ce contractele futures si optiuni au ajuns la 21.596. Investitorii de la Sibiu isi pastreaza increderea in leu, cotand permanent euro sub nivelurile din piata valutara, apreciaza un broker.

Ultimele declaratii ale oficialilor BNR si interventiile in piata monetara au aratat ca, in lupta cu inflatia, cursul leului isi pastreaza rolul principal. Iar cum tinta pentru anul viitor este de 6%, pretul de 3,61 RON pe martie poate fi unul foarte bun pentru vanzare. In prima parte a saptamanii euro a fost cotat pentru Craciun intre 3,62 si 3,64 RON, cresterea datorandu-se interventiilor BNR pe segmentul monetar. Joi si vineri moneda unica si-a continuat scaderea, preturile coborand de la 3,6292 la 3,6102 RON.

Scaderea a fost mult mai spectaculoasa pentru scadenta martie 2006. De la 3,65 lei, la inceputul saptamanii, euro a scazut la sfarsitul ei la 3,61 lei.

"Paritatea se afla intr-un moment delicat, in apropierea unui prag suport major, aflat la 1,1580", a declarat Radu Luca, economist la Bursa din Sibiu. Euro a coborat pentru decembrie pana la un minim de 1,1660 dolari, maximul fiind de 1,1730 dolari. Pentru martie, preturile au fluctuat intre 1,1760 si 1,18 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri