Dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a impus societatii Astra sa denunte politele de "asigurare a locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom, asiguratorul motiveaza scopul promotiei explicand ca polita a fost gandita ca un beneficiu suplimentar oferit clientilor operatorului telecom.
In data de 27 aprilie 2010, Romtelecom si compania Astra Asigurari au demarat un proiect prin care operatorul telcom a transmis clientilor sai persoane fizice, o polita gratuita de asigurare a locuintei de la asigurator, incheiata pentru o perioada de 3 luni, releva comunicatul asiguratorului.

Promotia a fost gandita pentru a acorda un beneficiu suplimentar clientilor Romtelecom. Acestia sunt beneficiarii politelor gratuite de asigurare a locuintei pentru 3 luni. Politele sunt oferite ca un cadou clientului, care nu are alte obligatii. Optional, polita este insotita de o oferta special astfel ca cei care doresc prelungirea politei pe o perioada de 1 an beneficiaza de o reducere de 50% a pretului asigurarii. In cazul in care clientul nu opteaza pentru prelungirea politei de asigurare, aceasta inceteaza automat dupa expirarea celor 3 luni”, motiveaza Astra in comunicatul care explica scopul promotiei amendate de arbitrul pietei de asigurari.

Totodata, in cazul in care un client nu este de acord sa beneficieze de asigurarea oferita gratuit, isi poate exprima dezacordul prezentandu-se la orice magazin Romtelecom sau apeland gratuit 1930, se mai explica in comunicat.

Polita de asigurare a locuintei este al 2-lea beneficiu de acest gen pe care operatorul telecom il acorda in parteneriat cu Astra Asigurari. In noiembrie 2009, compania a lansat pentru clienti optiunea de asigurare in caz de somaj, oferita gratuit oricarui nou client la activarea unui serviciu Romtelecom. Polita consta in subventionarea abonamentelor pentru serviciile Romtelecom pe o perioada de 6 luni, in cazul in care beneficiarul e afectat de somaj.

Pana azi, numeroase persoane fizice din baza de date a Romtelecom au acceptat in mod deliberat polita de asigurare a locuintei oferita de Astra Asigurari.

Mai mult, asiguratorul a inregistrat deja cazuri de solicitari de despagubire pe aceste polite, pe care le va onora in cel mai scurt timp, concluzioneaza acelasi comunicat.

Astra Asigurari este lider de piata pe segmentul asigurarilor de locuinta pe segmentul de retail, astfel ca un numar de 1.183.275 de romani au ales compania , in 2009 ca sa le asigure locuinta si/sau bunurile.

Astra Asigurari, companie specializata in asigurari generale cu capital si actionariat majoritar romanesc, a inregistrat la finele lui 2009 un volum al primelor brute subscrise totale in suma de 809,47i milioane de lei, in crestere cu 25 % fata de 2008 si un profit contabil net de 6,206 milioane d lei, mai mare cu 68 % fata de 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri