22% din clientii RBS sunt angajati in sectorul public

Aproximativ 22% din clientii care au luat credite de la RBS Romania sunt angajati in sectorul public, insa banca nu se asteapta sa intampine dificultati daca statul va reduce fondul de salarii cu 25% prin diminuari de salarii si concedieri.
RBS Romania avea la finalul anului 2009 un portofoliu de credite de retail in valoare de 500 milioane euro, din care creditele de consum erau de 300 milioane euro, iar restul erau credite ipotecare si carduri de credit.

"Am facut o analiza in urma careia a rezultat ca aproximativ 22% din clientii pe care ii avem sunt angajati in sectorul public. Evident este o corelatie intre eventuale concedieri si capacitatea persoanelor de a-si achita ratele la credite, dar nu consideram ca o sa fim afectati de masurile anuntate de guvern", a declarat Johan Gabriels, presedintele RBS Romania.

Guvernul Romaniei s-a angajat in fata Fondului Monetar International sa reduce fondul de salarii aferent sectorului public cu 25% incepand cu data de 1 iunie 2010.

Divizia locala a grupului bancar RBS a constituti pana in prezent provizioane de circa 30 milioane euro pentru segmentul de business de retail, insa isi mentine rata de solvabilitate ridicata, la 14% fata de un minim impus prin reglementari de 8% si 10% cat solicita Banca Nationala.

"Observam o reducere a trendului de crestere a provizioanelor pe segmentul de retail, iar ajustarile din sectorul public pot conduce la o crestere a provizioanelor cu doar cateva milioane". a explicat seful RBS Romania.

Activele RBS Romania au ajuns la finalul lui 2009 la 2,3 miliarde euro, in usoara scadere fata de 2008, ca urmare a diminuarii imprumuturilor in euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri