Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania, nu este ingrijorat de impactul pe care il va avea reducerea salariilor si disponibilizarile din sectorul public asupra portofoliului de credite al bancii si nici nu considera ca economisirea va scadea dupa ce statul va reincepe sa impoziteze veniturile din dobanzi.

Seful Bancii Transilvania sustine ca expunerea institutiei de credit fata de sectorul public nu este ridicata si nu se asteapta sa inregisteze probleme din cauza reducerilor salariale sau a concedierilor anuntate pentru bugetari.

"Nu avem o expunere mare fata de angajatii din sectorul public. Sigur ca masurile anuntate vor avea un efect asupra veniturilor angajatilor, dar nu sunt ingrijorat si nu vad un mare val de probleme din aceasta cauza", a declarat Robert Rekkers.

In ciuda restructurarilor care vor afecta bugetarii, Banca Transilvania sustine ca va continua sa crediteze si clientii din sectorul public.

"Eu voi acorda credite in continuare la bugetari. De asemenea, nu sunt foarte ingrijorat de reducerea economisirii ca urmare a deciziei de a reimpozita veniturile din dobanzi. Cred ca oamenii vor continua sa economiseasca si sa sa isi depuna banii in depozite. Nu o sa dispara economisirea si cred ca nici rata inflatiei nu este o problema pentru romani", a adaugat Rekkers.

Banca Transilvania a obtinut in primele trei luni ale anului un profit net de 16 milioane lei si estimeaza un rezultat brut de 150 milioane lei pentru acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Agricover Credit se imprumuta pentru finantarea agriculturilor