In primul trimestru din 2009, VB Leasing inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 12,72 milioane euro.

"Evolutia actuala se datoareaza cererii scazute din piata pentru contracte noi, pe fondul crizei financiare care domneste in continuare in Romania si a ratei crescute de default datorata clientilor cu un comportament deficitar la plata", a mentionat Peter Demmer (foto), citat de NewsIn.

La sfarsitul lui aprilie, VB Leasing avea in stoc aproximativ 800 de bunuri recuperate. "Incepand cu luna decembrie s-a putut observa un trend pozitiv in ceea ce priveste obiectele recuperate", a mai spus seful VB Leasing. El a precizat ca din ianuarie si pana la sfarsitul lui aprilie au fost recuperate in medie pe luna 160 de bunuri si au fost revandute 200 de bunuri.

Cele mai multe bunuri recuperate au fost vandute in tara, sustine Demmer. "Au fost vandute si obiecte in afara Romaniei, insa ponderea este foarte mica comparativ cu vanzarile din tara", a mai spus reprezentantul VB Leasing.

In ceea ce priveste structura portofoliului VB Leasing la sfarsitul primului trimestru, 82% din vanzarile companiei au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si utilitare, 13% au fost destinate achizitiilor de camioane si utilaje de constructii, iar restul au fost utilizate pentru diferite echipamente.

Demmer a precizat ca VB Leasing a pus la dispozitie o platforma electronica "Motrada", la nivel de grup, pentru ca persoanele interesate de achizitia unui bun sa poata avea acces mai simplu si mai rapid la obiectele second-hand.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membra a grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania, cu 20% din actiuni.