Asiguratorii au avizat 55% din numarul total de daune prin formularul de constatare amiabila in intervalul 1 iulie 2009 -31 martie 2010, ceea ce reprezinta 163.683 de dosare solutionate prin aceasta procedura,a spus directorul Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul CSA.

"In acest an, numarul soferilor care vor solutiona dosarele de dauna prin aceasta procedura va creste substantial", a estimat directorul Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul CSA, Mona Cucu, citata de NewsIn.

In intervalul 1 iulie-31 decembrie 2009, asiguratorii au avizat 57,9% din numarul total de daune prin formularul de constatare amiabila, reprezentand 109.173 de dosare solutionate prin aceasta procedura.
Astfel, numai in primul trimestru al acestui an au fost solutionate peste 54.000 de dosare de dauna prin constatul amiabil.

Soferii vehiculelor implicate in accidente rutiere usoare, fara victime, nu mai sunt obligati, incepand de la 1 iulie 2009, sa mearga la politie pentru a obtine autorizatia de intrare in reparatie, daca completeaza si depun la companiile de asigurare formularul tipizat de constat amiabil.

Procedura se aplica numai cand sunt indeplinite concomitent patru conditii: s-a produs un accident rutier doar cu pagube materiale, fara vatamari corporale, au fost implicate maximum doua vehicule, care detin RCA valabil la data producerii accidentului, accidentul are loc pe teritoriul Romaniei si nu a fost comisa o infractiune prevazuta de Codul Rutier.

Asiguratorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010, astfel ca un sofer fara daune in 2009 beneficiaza de o reducere de 10% la o polita incheiata pe o perioada de un an. In schimb, soferii cu mai multe accidente la activ vor plati o prima mai mare cu pana la 200%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si