Bank of Cyprus a obtinut aprobarea bancii centrale din Cipru pentru a-si majora participatia detinuta la Banca Transilvania pana la 20%, iar banca a transmis o solicitarea in acest sens si Bancii Nationale a Romaniei pentru care asteapta un raspuns.

Grupul Bank of Cyprus a cerut acordul Bancii Nationale a Romaniei pentru a-si majora participatia la Banca Transilvania pana la 20%, dupa ce la finalul anului trecut a ajuns la o detinere de 9,99% din actiunile institutiei autohtone de credit.

Bank of Cyprus a obtinut deja acordul bancii centrale din Cipru pentru o eventuala majorare a participatiei, insa grupul bancar cipriot va astepta oportunitati de piata convenabile, potrivit unui comunicat al grupului.

"Cand aprobarile necesare vor fi obtinute, grupul va avea posibilitatea, daca va aparea o oportunitate convenabila, sa isi majoreze participatia pana la 20%", sustin reprezentantii Bank of Cyprus.

Banca Transilvania a realizat in primul trimestru al acestui an un castig net de 16 milioane lei (usor sub 4 milioane de euro), in crestere fata de primul trimestru din 2009 cand raporta un castig de doar un milion de lei. Bank of Cyprus a cumparat anul trecut un pachet de 102.862.785 actiuni ale Bancii Transilvania, reprezentand 9,7% din capitalul institutiei de credit, pentru care a platit 58 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ING vs BT in "cursa" Apple Pay: cum aratau cifrele la ora 18:00