Astfel, segmentul de asigurari generale a scazut cu 3%, pana la 93,4 milioane de lei, inin primele trei luni ale anului, insa compania a intregistrat cresteri pe alte linii de afaceri. De exemplu, asigurarile de incendiu pentru riscuri industriale au avut o crestere de 42%, cele de locuinta au avansat cu 11,4%, iar asigurarile de accidente cu 65%. Totodata, segmentele RCA si Carte Verde cu avansat cu 12%.

Sectorul asigurarilor de viata a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 20,9 milioane de lei, in scadere cu 12% fata de perioada similara din 2009, insa numarul politelor incheiate a crescut cu 25%.

„Motivul principal al scaderii primelor brute subscrise pe segmentul de viata l-a constituit diminuarea valorii primei medii de asigurare”, a explicat Marie Kovarova (foto), director general al Generali Asigurari.

Compania a afisat in primul trimestru cu un profit net de 11,6 milioane de lei, calculat conform standardelor nationale de contabilitate, in crestere semnificativa fata de perioada similara a anului precedent, a mai spus Kovarova, insa a precizat ca potrivit standardelor internationale IFRS, profitul companiei a fost de 16 milioane de lei.

La nivel de grup, Generali a atins un nivel al profitului net de 527 milioane de euro fata de 104 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut. Grupul are o forta de vanzari de 100.000 de angajati, 70 de milioane de clienti in 68 de tari.