Cercel a facut aceste declaratii in contextul in care economia Greciei se confrunta cu dificultati, motiv pentru care primele de risc pentru titlurile emise de aceasta au crescut, fapt care afecteaza si bancile sale comerciale.

"Un alt element care se manifesta si pe piata locala este prezenta bancilor care provin din tari cu prime de risc deteriorat. Nu voi da nume. Este clar la ce ne referim. Aceasta are ca efect o segmentare a pietei interbancare si o segmenare a depozitelor clientilor. Se creeaza insule, banci care functioneaza la dobanzi diferite fata de alte banci, nu numai pentru aceste insule este dificil sa functioneze. Este dificil si pentru ceilalti, pentru ca se pot confrunta cu niste intrari ridicate de lichiditate la un moment dat foarte impotrtante", a mentionat Claudiu Cercel, potrivit NewsIn.

El a mai precizat ca dezvoltarea pietei secundare a titlurilor de stat este importanta si trebuie sa aiba loc, "poate printr-o politica un pic mai inteligenta a Ministerului de Finante" pentru ca este un element important sa putem sa lichidizam portofoliul de titluri de stat achizitionat de pe piata primara si prin canale diferite de banca centrala.