Un producator din panificatie ia un credit de 2,3 mil. euro de la UniCredit Tiriac

Compania producatoare de cereale si produse de panificatie Agrotel, cu sediul in Alexandria, judetul Teleorman, a accesat o finantare in valoare totala de 2,3 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank, jumatate din aceasta reprezentand un credit-punte care va fi rambursat pe masura ce firma incaseaza fondurile europene accesate.
Astfel, in anul 2009, compania Agrotel a aplicat in cadrul Programului de Dezvoltare Rurala (FEADR) pentru un proiect de modernizare a exploatatiei agricole si extinderea capacitatii de depozitare. Acesta consta in oferirea, de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP), cu sprijinul UE, a unor fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea agricultorilor.

Pentru acoperirea fondurilor europene nerambursabile, UniCredit Tiriac Bank a acordat Agrotel un credit-punte in valoare de 1,15 milioane euro, care va fi inchis treptat, odata cu incasarea deconturilor de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP).

De asemenea, banca a acordat companiei un credit de investitii in valoare de 810.000 euro, pe o perioada de 7 ani, pentru care s-a agreat si contractarea unui produs de fixare a ratei dobanzii. Agrotel a mai accesat, de la UniCredit Tiriac Bank, o linie de credit pentru plata TVA aferent fiecarei investitii si o facilitate de scontare pentru subventii.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul trimestru un profit net de 64 milioane lei (16 milioane euro), potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), in scadere cu 50% fata de nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, in contextul unei piete in stagnare si cresterii riscului de credit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri