Banca Romaneasca, membra a National Bank of Greece, va investi in acest an circa 67 milioane lei in proiecte de infrastructura, decizie ce a fost aprobata in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) la inceputul lunii mai, potrivit unui comunicat emis miercuri de banca.

"Procesul de implementare a unei noi platforme IT care sa permita operatiuni si tranzactii in timp real, cu beneficii concrete pentru clientul final, este o prioritate in strategia Bancii Romanesti. De asemenea, in acest an vom implementa un nou model de business -New Service Model-, astfel incat sa putem oferi produse si servicii specializate, avand la baza o mai buna segmentare a clientilor, incluzand personal banking si small business banking. Astfel, vor fi infiintate Centre de Afaceri Regionale care vor administra partea de commercial banking, reteaua de sucursale urmand a fi dedicata clientilor persoane fizice si afacerilor de mici dimensiuni", a declarat directorul general adjunct al Bancii Romanesti, Crina Cosma.

Aproximativ 16 milioane lei din totalul investitiilor planificate pentru anul 2010 vor fi folosite pentru proiectul de re-branching, care presupune un nou concept de organizare si rationalizare a fluxurilor in sucursale si un nou design al acestora pentru o abordare prietenoasa si unitara a clientilor.

De asemenea, potrivit deciziei Adunarii Generale, profitul net in valoare de 20 de milioane de lei inregistrat in 2009 a fost capitalizat in intregime, sustinand astfel dezvoltarea bancii in conformitate cu strategia sa. Banca Romaneasca are in prezent un nivel confortabil de solvabilitate de 24%, in conditiile in care nivelul minim este de 10% (conform acordului cu Fondul Monetar International), mai informeaza banca.

"In 2010, se asteapta ca Banca Romaneasca sa continue performantele bune inregistrate in 2009, sustinute prin cresterea moderata a creditarii, mentinerea calitatii activelor, optimizarea surselor de finantare si asigurarea unui management bun al lichiditatii, precum si a unui control eficient al costurilor", a declarat Marinos Stratopoulos, director general al Bancii Romanesti.

Cu un capital social de pana la 200 milioane euro si o retea nationala formata din 146 de sucursale, Banca Romaneasca are 17 ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Trei solutii pentru a imbunatati infrastructura IT din spitale