Astra Asigurari, cea mai mare companie de pe segmentul asigurarilor generale cu capital majoritar romanesc, a inregistrat in primele trei luni ale anului in curs un profit net de 4,85 milioane de lei, in crestere cu 12% comparativ cu perioada similara din 2009, cand a fost de 4,33 milioane de lei, potrivit datelor publicate de companiei.

Totodata, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 329,82 milioane de lei, mai mult cu 65% fata de primul trimestru (T1) din 2009.

De altfel, compania isi propune sa incheie anul 2010 cu un profit de 11,785 milioane lei si un venit din prime brute subscrise de 1,16 miliarde de lei.

Pe segmentul asigurarilor generale, societatea are afaceri care au atins nivelul a 327,090 milioane de lei in T1. Pe partea asigurarilor auto, asiguratorul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu a subscris prime in valoare de 247 milioane lei, in crestere cu 106% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, din care 199 milioane de lei pe segmentul RCA, in crestere cu 274%, si 47 milioane lei la casco.

Asigurarile de cladiri si bunuri au totalizat 63 milioane de lei, in crestere cu 5% fata de T1 2009, iar primele brute subscrise din asigurarile de raspunderi civile au sporit cu 11%, pana la 4 milioane de lei.

Sectorul asigurarilor de viata s-au majorat in perioada ianuarie-martie 2010 cu 88% fata de T1 2009, primele brute subscrise totalizand 2,732 milioane de lei.

Daunele platite de companie au inregistrat la finele primului trimestru o valoare de 101 milioane lei, cuantumul acestora derivand in special din activitatea desfasurata pe asigurari generale.

"Am continuat strategia de dezvoltare a liniilor de business auto, property, maritim, cargo si aviatie, am regandit produse existente deja in portofoliu", a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului Astra Asigurari.

Mustatea a adaugat ca societatea a mers in paralel pe distributia traditionala, dar si pe cea alternativa, si a introdus sistemul electronic de emitere a politelor de asigurare.

Printre clientii cei mai importanti ai Astra Asigurari se numara: Tarom, Blue Air, Romavia, Raiffeisen Bank, World Trade Center, Hotel Intercontinental Bucuresti, Romtelecom, CEC, Porsche Romania, Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni, Aeroportul International "Aurel Vlaicu" Baneasa, Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" Constanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Radu Mustatea, cercetat sub control judiciar