Scaderea contributiilor la pilonul II al pensiilor private obligatorii, de la 2,5% la 0,5%, propusa de MFP, poate produce consecinte dezastruoase pentru participantii de astazi la sistem, pensionarii de peste 20-30 de ani. Sustineti aceasta petitie initiata de Wall-Street.ro!
IN ATENTIA: Primului Ministru, a Ministrului Finantelor Publice si a ministerelor de resort

Nationalizarea mascata a sistemului de pensii private
, care falimenteaza cu buna stiinta fondurile si cele peste 5 milioane de participanti, va duce la diminuarea veniturilor de la varsta retragerii din activitatea profesionala pana la un nivel care nu poate asigura in niciun caz un trai decent, ci doar supravietuirea. Opinia redactiei wall-street.ro, a specialistilor consultati de noi si sustinuta de cititorii nostri, este ca o astfel de masura va duce la anihilarea singurei solutii de rezolvare a sistemului public de pensii falimentar si la distrugerea a 12 ani de constructie legislativa si institutionala in domeniul pensiilor private. Solutie care nu va mai permite, ca in ziua de astazi, ca o generatie intreaga de pensionari sa fie la mana deciziilor arbitrare ale unui guvern care reactioneaza la criza la dupa mai mult de 18 luni de la inceputul acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri