Valoarea ajutorului de minimis nu va depasi echivalentul in lei a 200.000 euro, pentru IMM-urile care activeaza in orice domeniu de activitate, respectiv 100.000 euro pentru cele din transportul rutier. Acest ajutor se acorda respectand regulamentul Comisiei Europene nr. 1.998/2006 si Hotararea de Guvern nr. 1.164/2007.

Produsele bancii constau in primul rand intr-un credit punte, care acopera pana la 100% din valoarea ajutorului de minimis aprobat de MFP. Finantarea acopera decalajul survenit intre platile furnizorilor si incasarea ajutorului nerambursabil de la MFP. Se acorda in lei, pe o perioada de maximum 2 ani.

De asemenea, creditul de investitii acopera pana la 75% din suma ce reprezinta diferenta dintre valoarea totala a proiectului si valoarea ajutorului de minimis acordat de MFP (fara TVA). Se acorda in lei, pe o perioada de pana la 10 ani.

De asemenea, linia de credit asigura finantarea necesarului de trezorerie generat ca urmare a finalizarii proiectului de investitii cu componenta ajutor de minimis. Se acorda in lei, pe o perioada de maximum 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

BRD - Groupe Société Générale a obtinut un profit net de 199 milioane lei (49 milioane euro) in trimestrul I, cu 5% mai mic decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut.