In primele trei luni din 2009, VIG inregistrase in Romania un profit brut de 6,3 milioane euro.

Primele brute subscrise ale VIG in Romania au insumat in primul trimestru 147,4 milioane euro, in scadere cu 12,2% fata de acelasi interval al anului trecut. Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au scazut cu 20%, la 121,4 milioane euro. "Pe acest segment, restructurarea portofoliului orientata spre venituri a condus la o scadere a primelor", se arata in raportul citat de NewsIn.

In schimb, afacerile pe segmentul de asigurari de viata au sporit cu 59%, la 26 milioane euro (fata de 16,4 milioane euro in acelasi interval din 2009).

VIG este liderul pietei de asigurari din Romania, fiind numarul 1 pe segmentul asigurarilor generale si al doilea jucator pe partea de asigurari de viata.

La nivel de grup, Vienna Insurance Group a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 133,4 milioane euro, in crestere cu 10,4% fata de acelasi interval al anului trecut cand inregistrase un rezultat de 120,8 milioane euro.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life si Asirom. La finalul anului trecut, grupul francez de asigurari Axa a intrat in negocieri pentru preluarea Omniasig Life.