Bancile asteptau ieri o noua interventie a BNR in piata monetara, de unde sa sterilizeze excedentul de lei. Lipsa cumpararilor BNR, care continua sa atraga la un nivel de 1%/an, cat si disparitia multor credite in valuta, care asigurau un plus ofertelor venite de la clienti, au condus la o noua depreciere a leului.

"Piata s-a deschis aproape de valorile de la inchiderea de luni, la 3,6575 - 3,6625 lei, dupa care singura directie a fost in sus, fara schimbari bruste ale cotatiilor, a precizat un dealer bancar. Pe final numarul ordinelor de cumparare s-a inmultit, euro urcand pana la 3,67 - 3,6750 lei". BNR a anuntat un curs mediu el euro de 3,6663 fata de 3,6561 lei, acum doua zile, iar dolarul a urcat de la 3,0950 la 3,1309 lei, dupa ce paritatea a inregistrat o schimbare de trend.

Noile declaratii ale presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, facute acum doua zile, au "racit" sperantele investitorilor.
Acesta a precizat ca majorarea dobanzii cu 0,25 puncte procentuale, de la inceputul lunii viitoare, nu va fi urmata de un ciclu de majorari, asa cum a procedat Rezerva Federala americana, care a urcat dobanda de la 1%, in iunie trecut, la 4%, luna aceasta. In aceste conditii euro a scazut pana la 1,1685 dolari, fata de 1,1840 dolari, la inceputul saptamanii, investitorii preferand sa cumpere dolari, asteptand noile majorari ale dobanzii americane.Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a continuat sa creasca, atingand ieri dimineata un nou maxim, de 493 dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum îți aliniezi strategia de business la situația de criza: Fii empatic!
Setari Cookie-uri