Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, sustine ca nu avem suficienti oameni bogati care sa fie supraimpozitati, astfel incat sa ii sustina pe cei saraci, in conditiile in care populatia cu spirit antreprenorial din Romania este redusa.
"De ce nu luam de la bogati ca sa dam la saraci?", a fost intrebat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, in contextul in care guvernul vrea sa reduca salariile din sectorul public cu 25% la nivelul fiecarui angajat.

“In primul rand nu avem atatia bogati ca sa dam la saracii pe care ii avem. Romania nu este suficient de bogata pentru a oferi cetatenilor romani viata pe care Europa ar vrea sa le o ofere. Prima data trebuie realizata bogatia, iar bogatia o fac cei care au initiativa. Din pacate, populatia cu initiativa nu este toata populatia unei tari, este doar o parte foarte redusa, sunt cei care au spirit antreprenorial, cei care finalmente livreaza veniturile care se redistribuie”, a declarat Sebastian Vladescu.

Ministrul Finantelor Publice sustine ca nu a luat de la bogati ca sa dea la saraci tocmai pentru a sustine activitatile economice si spiritul antreprenorial din Romania, intr-o perioada in care resursele financiare sunt mai dificil de gasit.

Cred ca facem ceea ce trebuie pentru populatia Romaniei. Cred ca a lasa resurse populatiei active a Romaniei in conditiile in care accesul la resurse este mai restrans este o necesitate absoluta. Cred ca a le lasa resurse oamenilor care au capacitatea necesara de a produce este singura sansa de a le da o oportunitate si celorlalti”, a mai spus Vladescu, in deschiderea Forumului Financiar organizat de Forum Invest.

Vladescu sustine ca singura resursa pe care o au romanii in prezent este cea umana, iar oamenii care au curaj si initiativa sunt cei pe care vrea sa ii sustina si care conteaza.

Dominique Strauss Kahn, seful Fondului Monetar International, a declarat intr-un interviu difuzat de France 2 ca s-a opus deciziei de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor din Romania, sugerand insa o majorare a "impozitelor pentru bogati", propunere refuzata insa de guvernul roman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri