Profitul brut a crescut in primul trimestru cu 434,5%, pana la 16,25 milioane lei, potrivit companiei.

"Am mizat pe retail si pe bancassurance si am performat in vanzari prin atragerea de noi clienti, pastrarea si fidelizarea clientilor existenti, lucru ce nu este tocmai usor de realizat in aceasta perioada", a declarat directorul general al BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu (foto).

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life si Asirom. La finalul anului trecut, grupul francez de asigurari Axa a intrat in negocieri pentru preluarea societatii Omniasig Life, tranzactie care s-ar putea incheia in 2010.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, cu sediul la Viena. In afara de Austria, tara de origine, VIG este de asemenea activa, prin subsidiare si holdinguri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. Vienna Insurance Group este prezenta si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group este prezenta prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.