Banca Comerciala Roma (BCR) a acordat, in ultimii zece ani, co-finantare de circa un miliard de euro la peste 10.000 proiecte ale Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) implementate prin programe de finantare externa si programe nationale de finantare.
Cu prilejul Saptamanii Europene a IMM-uriulor, BCR va acorda o serie de premii pentru cele mai bune proiecte finantate din fonduri europene, nerambursabile sau in cadrul unor programe de finantare ale institutiilor financiare europene (BEI, BERD).

Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din BCR, a precizat ca 500 de proiecte ale IMM-urilor, in valoare de aproximativ 400 milioane EUR, au fost finantate din fonduri europene si nationale nerambursabile. Acestea se afla in stadiul de implementare cu sprijinul BCR (atat prin co-finantarea si pre-finantarea proiectelor, garantarea avansurilor din grant cat si prin suportul acordat in vederea implementarii corecte a acestora).

“Avem 200 de proiecte de succes implementate de catre IMM-uri in domeniile precum dezvoltarea fermelor de animale/cereale/vegetale, turism, procesare produse alimentare, investitii pentru dezvoltarea intreprinderilor productive”, a adaugat Ramona Ivan.

In domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, BCR a acordat peste 1.700 credite in valoare de circa 100 milioane EUR pentru finantari din fonduri proprii ale bancii, fonduri de la institutii financiare internationale si bugetul de stat.

De asemenea, BCR a acordat peste 1.400 credite in valoare de peste 350 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor, din fonduri de la Institutii Financiare Internationale, fonduri europene pre-aderare, fonduri de la bugetul de stat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri