Economia Romaniei nu o sa isi revina daca bancilor li se va cere sa dea mai multe credite, sustine seful Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.
Scaderea semnificativa a cererii si increderea redusa a consumatorilor ii face pe bancheri sa nu poata acorda credite catre economia reala, desi ar vrea.

"Nu este adevarat ca nu vrem sa dam credite, dar nu exista cerere. Cererea a scazut semnificativ si nu este surprinzator pentru ca in Romania increderea consumatorilor a scazut foarte mult comparativ cu alte state. Solutia nu este doar sa le spunem bancilor sa crediteze mai mult pentru ca asa va creste economia si va trece criza", a subliniat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

Steven van Groningen considera ca este foarte important sa stimulam economia, dar intai trebuie stimulata increderea consumatorilor. "Solutia ca sa creasca economia nu e sa dai mai multe credite", a explicat bancherul.

"Este clar ca nu putem sa ne intoarcem la ritmurile de creditare din trecut. Timpul creditelor ieftine a trecut deoarece bancile suporta costuri de finantare mai mari si costuri de risc", a adaugat seful subsidiarei locale a Raiffeisen Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri