"Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!", a parafrazat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, incercand sa explice ca masurile de crestere a cheltuielilor publice din trecut au efecte grave in prezent, desi ele au fost adoptate, spre exemplu, pentru cresterea pensiilor.

Mugur Isarescu a avertizat ca Romania are probleme sociale nesustenabile din punct de vedere financiar, iar dezechilibrul dintre numarul de contribuabili la buget si numarul de pensionari trebuie reparat cat mai curand.

"Avem problem sociale nesustenabile financiar. Este ca si intr-o familie unde singurul vinovat este care vine cu banii, dar la un moment dat nu mai vine cu banii, pentru ca nevoile familiei sunt de neatacat", a declarat Isarescu, care a spus ca cel care incearca sa faca un echilibru financiar devine un cinic.

"Drumul spre iad e pavat cu intentii bune", a parafrazat Isarescu.

Guvernatorul BNR sustine ca cifrele sunt dramatice in ceea ce priveste problemele sociale din Romania. "Am plecat in anul 1990 cu 2,2 platitori la un beneficiar de fonduri bugetare si, in prezent, avem un raport de 0,8 platitori la un beneficiar. Financiar este evident ca echilbrarea fizica, nu prin imprumuturi, nu se poate face dacat prin imbunatatirea acestui raport, pentru ca altfel contributiile devin impovoratoare pentru platitori si sufoca economia", a explicat Isarescu.

Insa este prea tarziu pentru a mai cauta vinovati si trebuie sa trecem cat mai rapid la ajustari.

"Nu mai este cazul sa vorbim despre vinovati, ci trebuie rezolvata situatia. A discuta despre vinovati, poate, este o chestiune politica, dar suntem la un forum financiar", a spus guvernatorul BNR, in incheierea Forumului Financiar organizat de Forum Invest.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri