Nota acordata Guvernului in aceasta perioada ar fi sub 6, a spus presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, care a mentionat ca important este ceea ce crede populatia si ca increderea consumatorilor romani a scazut mai alert ca in alte tari din regiune, ramanand la un nivel redus.

Intrebat ce nota ar acorda Guvernului, seful Raiffeisen Bank a mentionat ca aceasta ar fi "sub 6", insa este important ce cred oamenii. "Unii se lauda ca au absolvit facultatea cu 10. Eu am terminat cu 6,2", a mentionat van Groningen, care a adaugat ca notele nu sunt cele mai importante, scrie NewsIn.

"Costurile finantarii ar putea sa creasca, la fel si costurile bancilor grecesti", a mai spus seful Raiffeisen Bank. "In sectorul privat, multi si-au pierdut locul de munca. Noi am redus cu 10% numarul de angajati, de ce nu s-ar face acest lucru si in sectorul public?", a adaugat el, referindu-se la masurile de austeritate anuntate de Guvern.

"Activitatea de creditare s-a redus dramatic in Romania, iar cerea a scazut. Increderea consumatorilor a scazut mai alert ca in alte tari din regiune si a ramas la un nivel redus. Oamenii care au bani probabil ca nu vor sa-i cheltuie si cu atat mai putin vor lua credite. Exista o incertitudine pe piata", a adaugat van Groningen.

La randul sau, presedintele BCR, Dominic Bruynseels, a adaugat ca, in cadrul companiilor, este nevoie de o imbunatatire a managementului, "lucru valabil si pentru banci".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Profit mai mare cu 14% pentru Raiffeisen Bank International in 2018