Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2010 un profit net de 2,1 milioane euro din afacerile din Romania, dupa o pierdere de 4,1 milioane euro in T1 din 2009.
Inainte de taxe si interese minoritare, profitul afisat de grupul elen pentru afacerile din Romania a insumat 0,8 milioane euro, informeaza NewsIn.

Veniturile operationale ale EFG in Romania au crescut cu 6,19% in primul trimestru, pana la 84 milioane euro, comparativ cu rezultatul din acelasi interval din anul precedent, de 79,1 milioane euro.

In acelasi timp, cheltuielile operationale au scazut cu 6,15% in perioada mentionata, la 42,7 milioane euro, fata de primele trei luni din 2009, cand se situau la 45,5 milioane euro.

Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 5,470 miliarde euro, in scadere cu 9,83% fata de 31 martie 2009, cand se situau la 6,066 miliarde euro, mai arata raportul bancii-mama.

Creditele acordate de EFG Eurobank in Romania au ajuns la 3,426 miliarde euro la 31 martie 2010, in scadere cu 8,83% fata de perioada similara din 2009, cand volumul imprumuturilor se plasa la 3,758 miliarde euro.

De asemenea, depozitele atrase au scazut cu 18,61%, pana la 1,919 miliarde euro la finalul primului trimestru, de la 2,358 miliarde euro la 31 martie 2009.

EFG Eurobank si-a restrans reteaua de retail cu 7 unitati in perioada martie 2009 - martie 2010 si a ajuns la un numar de 286 unitati, iar grupul a inchis trei centre de afaceri in perioada mentionata si a ajuns la 16 centre, mai arata raportul bancii-mama.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Grupul Eurobank EFG este prezent in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru. Eurobank EFG este membra a EFG Group, al treilea grup bancar ca marime din Elvetia.
Retail jobs
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri F