Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara locala a grupului german Allianz, a subscris cu 18,42% mai putine prime brute pe segmentul asigurarilor generale in primele trei luni ale anului in comparatie cu perioada similara a anului trecut, insa pe segmentul asigurarilor de viata afacerile au stagnat la 6 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de asigurator.
Astfel, la nivelul operatiunilor din Romania, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari pe segmentul asigurarilor generale in primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, in scadere cu 18,42% fata de o valoare de 76 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada din 2009.

„Reducerea valorii subscrierilor a fost determinata in principal de diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasing auto partenere”, se precizeaza in comunicatul companiei.

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de viata derulata in Romania, Allianz-Tiriac si-a conservat volumul veniturilor din prime brute subscrise aferente perioadei ianuarie-martie la 6 milioane de euro.

In total, pe cele doua linii de afaceri scaderea a fost de numai 17% pana la un nivel al primelor brute subscrise de 68 milioane de euro in primele trei luni din 2010.

Potrivit unui raport afisat pe site-ul grupului german, profitul operational pe segmentul asigurarilor generale din Romania a fost de 1 milion de euro in primul trimestru al acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Allianz: Service-urile auto cresc artificial preturile la reparatii
Setari Cookie-uri