Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara locala a grupului german Allianz, a subscris cu 18,42% mai putine prime brute pe segmentul asigurarilor generale in primele trei luni ale anului in comparatie cu perioada similara a anului trecut, insa pe segmentul asigurarilor de viata afacerile au stagnat la 6 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de asigurator.
Astfel, la nivelul operatiunilor din Romania, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari pe segmentul asigurarilor generale in primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, in scadere cu 18,42% fata de o valoare de 76 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada din 2009.

„Reducerea valorii subscrierilor a fost determinata in principal de diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasing auto partenere”, se precizeaza in comunicatul companiei.

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de viata derulata in Romania, Allianz-Tiriac si-a conservat volumul veniturilor din prime brute subscrise aferente perioadei ianuarie-martie la 6 milioane de euro.

In total, pe cele doua linii de afaceri scaderea a fost de numai 17% pana la un nivel al primelor brute subscrise de 68 milioane de euro in primele trei luni din 2010.

Potrivit unui raport afisat pe site-ul grupului german, profitul operational pe segmentul asigurarilor generale din Romania a fost de 1 milion de euro in primul trimestru al acestui an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri