Generali Asigurari, companie membra a grupului omonim, a anuntat ca este asiguratorul complexului comercial “Dragonul Rosu” caruia ii poate plati daunele provocate de incendiul care ar putea constitui, conform primelor estimari interne ale societatii, cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari romanesti.
“Confirmam faptul ca Niro Investment, care detine centrul comercial “Dragonul Rosu”, este asigurat Generali Asigurari incepand cu anul 2010. In baza politei de asigurari complexe de daune materiale la bunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune”, a declarat Marie Kovarova (foto), director general al Generali Asigurari.

Conform primelor estimari interne efectuate de Generali Asigurari, este posibil sa asistam la cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania.

“Generali Asigurari este un asigurator puternic si stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internationale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiara a Generali Asigurari nu va fi afectata. In plus, avem un renume in ceea ce priveste instrumentarea si lichidarea corecta si la timp a daunelor”, se mentioneaza in comunicatul asiguratorului.

In acest moment, societatea este in curs de evaluare a daunelor. “Pentru asigurarea unei neutralitati a acestui proces, Generali a contractat experti internationali in daune, loss adjusteri. Fiind vorba in acest caz despre o dauna de mare amploare, am implicat societati de experti independenti internationali, cu specializari multiple, care lucreaza cu cele mai mari companii de asigurari de pe plan international”, detaliaza anuntul Generali.

Conform comunicatului, de indata ce va avea concluziile anchetei, autoritatilor publice si rezultatele analizei interne, Generali le va face publice. “Avem o cooperare foarte buna atat cu autoritatile, cat si cu clientul si speram sa solutionam situatia cat mai repede”, conchide Kovarova.

Generali Group este unul dintre principalii jucatori la nivel global din industria asigurarilor si cea financiara. Fondat la Trieste in 1831, grupul este astazi unul dintre cei mai mari asiguratori din Europa.

De asemenea, Grupul este una dintre cele mai importante companii de administrare de active, cu active in valoare de peste 400 miliarde de euro si dispune de o forta de vanzare de peste 100.000 de angajati, care deserveste 70 de milioane de clienti in 68 de tari.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri