Moneda unica a atins minimul ultimilor patru ani in fata dolarului, pe fondul ingrijorarilor cauzate de pierderile suferite de bancile europene si de riscurile efectelor reducerilor bugetare asupra economiei UE, informeaza Bloomberg.


Euro a pierdut astazi 1,6%, fiind cifrat la valoarea de 1,2111 dolari, cel mai scazut nivel din 14 aprilie 2006 pana in prezent, dupa care cursul s-a redresat usor la valoarea de 1,2163 dolari in aceasta dimineata la New York, fata de cotatia zilei de ieri, de 1,2306 dolari, scrie NewsIn.

Euro s-a depreciat din nou si in fata yenului japonez, cu 1,6%, fiind cotat la valoarea de 110,74 yeni, fata de 112,31 yeni ieri.

Moneda japoneza s-a apreciat si in fata dolarului american, cu 0,2%, fiind cotata la 91,07 yeni/dolar, fata de valoarea inregistrata ieri, de 91,26 yeni/dolar.

"Exista o serie de complicatii in zona euro care ne-au impiedicat sa investim pana cand moneda unica atinge o valoare relativ corecta din punctul nostru de vedere", a declarat Gareth Fielding, strateg sef in cadrul Quantum Global Wealth Management, care administreaza fonduri in valoare de 2,5 miliarde de dolari. Valoarea care ar fi "relativ corecta" din punctul de vedere al lui Fielding este de 1,20 dolari, conform jurnalistilor de la Bloomberg.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri