(P) Analiza Fondului Proprietatea si BVB

Evenimentul cel mai asteptat al acestui an pe piata romaneasca de capital este listarea Fondului Proprietatea (FP). Din aceasta perspectiva, departamentul de analiza al SSIF Goldring SA a lansat un raport de analiza a fondului.
Listarea este un eveniment foarte important din mai multe motive: cresterea capitalizarii bursei ( FP are active evaluate la 3 mld. de euro), va aduce efecte pozitive a vizibilitatii in randul investitorilor si implicit a emitentilor prezenti pe aceasta piata si pentru ca va aduce sute de expropriati mai aproape de momentul incasarii despagubirilor.

Warrant-urile listate de Wood&Co. si UniCredit la bursa din Viena, care au ca activ suport actiuni FP au fost cele care au adus un plus de transparenta si vizibilitate FP. De asemenea au fost primele care au oferit un pret de referinta actiunilor FP, mai aproape de realitate. Cu toate acestea actiunile FP se tranzactioneaza inca la un discount semnificativ. Evaluarea SSIF Goldring S.A. a inclus si o abordare comparativa privind produsele derivate listate de aceste doua companii.

Un alt eveniment mult asteptat este listarea BVB pe propria platforma de tranzactionare.

In conditiile unei piete de capital slabita ca rezultat al perioadei dificile pe care a strabatut-o, de altfel ca intreaga lume, compania Bursa de Valori Bucuresti a luat o decizie menita sa dea un exemplu pozitiv intregii lumi de afaceri din Romania, si anume listarea actiunilor ei pe propria platforma de tranzactionare.

Astfel, prin forta exemplului, BVB a decis sa arate altor companii romanesti ce avantaje si posibilitati vin de pe urma listarii la bursa. Si aici vorbim in primul rand de posibilitatile de finantare prin piata de capital prin viitoare emisiuni de actiuni si obligatiuni.

Evenimentul este unul asteptat, avantajele listarii fiind multiple, plus de lichiditate pentru actionari, oportunitati noi pentru investitori, vizibilitatea marita a BVB. Analiza BVB facuta de SSIF Goldring SA, cu ocazia listarii BVB pe propia platforma de tranzactionare, da un potential raspuns intrebarii: care va fi valoarea unei actiuni?

Descarca aici analiza Fondului Proprietatea si BVB.


Setari Cookie-uri