Actionarii BT Medical Leasing IFN au decis majorarea capitalului social cu 10 milioane lei, la 27,69 milioane lei, prin emiterea unui numar de 100.000 de noi actiuni care vor fi subscrise si platite exclusiv de actionarul majoritar al societatii, Banca Transilvania.

Decizia a fost luata in sedinta din 6 mai, informeaza NewsIn.

Inainte de majorare, BT Medical Leasing IFN avea un capital social de 17,69 milioane lei. Compania a anuntat, pe 1 iunie, ca isi propune sa finanteze in acest an proiecte noi in valoare de cel putin 10 milioane euro.

In cadrul sedintei din 6 mai, actionarii companiei au mai aprobat incetarea prin acordul partilor a contractului de mandat incheiat de societate cu Dan Captaru, incepand cu data de 11 mai 2010, si numirea Ionelei Misculescu in functia de director general al societatii.

Banca Transilvania a intrat in actionariatul fostei companii Medicredit Leasing IFN SA in anul 2007, cu o detinere de 38,89% din capitalul social, iar cateva luni mai tarziu, in acelasi an, BT si-a majorat participatia, la 57,39%. In februarie 2010, Banca Transilvania a devenit cel mai mare actionar al acestei companii, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, avand o participatie de 99,9994%.

Medicredit Leasing IFN SA, specializata in leasingul de echipamente medicale, a finantat anul trecut bunuri de 17,6 milioane euro, la un nivel similar cu cel inregistrat in 2008.

Medicredit Leasing IFN este, potrivit propriilor estimari, lider pe piata medicala in ceea ce priveste finantarile in sistem leasing. Compania s-a orientat in ultimii ani catre firmele de talie medie si mare din sistemul medical privat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Gral Medical cumpara o policlinica din Sibiu pentru 8.200 de euro