Industria pensiilor private facultative (pilon III) are un potential de 1,3 milioane de romani, reprezentand 11% din totalul populatiei cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, care au venituri peste medie si ar putea contribui la un fond de pensii facultative, conform unui studiu al GfK Romania.
Astfel, potrivit studiului GfK (realizat in mai, pe un esantion de 1.000 de persoane la nivel national), 1,3 milioane de romani au resursele financiare necesare si sunt preocupati de situatia lor financiara la varsta pensionarii.

"Pensiile private au competitie puternica din partea altor modalitati de investitii sau economisire, dar si din parea altor prioritati pe care le are consumatorul roman ale carui venituri au scazut considerabil in ultima perioada. Este un moment oportun pentru a trezi interesul, ingrijorarea fata de situatia materiala din perioada retragerii din activitatea profesionala si totodata pentru a promova pensiile private, punandu-se accent pe avantajele acestui produs fata de alte modalitati de economisire si investitie", a explicat Alexandru Terecoasa (foto), cercetator in cadrul GfK Romania.

Studiul a mai aratat ca in ceea ce priveste modalitatile de a investiti sau de economisire, pensiile private facultative sunt printre cele mai putin atractive modalitati de economisire in randul romanilor, cu doar 10% dintre respondenti, la polul opus aflandu-se investitiile in sectorul imobiliar, cu 66% dintre intervievati.

Sectorul imobiliar este urmat de produsele de economisire bancare, pentru care ar opta 50% dintre respondenti, si obiectele de valoare (monede, antichitati) pentru care au optat 24% dintre intervievati, in timp ce asigurarile de viata sunt atractive pentru 19% dintre respondenti, iar in obligatiuni, actiuni sau bursa ar investi 18% dintre cei intervievati si numai 16% dintre cei chestionati ar pastra banii acasa.

La finalul lunii mai a.c., pe piata pensiilor facultative erau 13 fonduri de pensii facultative, cu active nete de 255,86 milioane lei si 198.183 de contribuabili.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri