"BCR Chisinau a decis sa se implice in sindicalizarea celui mai mare credit acordat pana acum unei firme din Republica Moldova. Ne propunem sa facem parte din top 5 banci din Moldova si intentionam, pentru urmatoarea perioada de timp, implementarea mai multor proiecte, inclusiv sociale. Strategia noastra este sa ne extindem prezenta pe piata atat pe segmentul corporativ care ne caracterizeaza, cat si pe segmentul retail", a declarat presedintele executiv al BCR Chisinau, Sorin Andrei.

IS CA Air Moldova a achizitionat de la Empresa Brasileira de Aeronautica SA o aeronava de tip Embraer 190 LR in valoare de 35,5 milioane dolari. Un procent de 10% din valoarea contractului a fost asigurata de catre Air Moldova, restul fiind asigurat de un consortiu de patru banci comerciale printre care si BCR Chisinau.

IS CA Air Moldova este o intreprindere cu capitalul integral de stat si are o flota constituita din aeronave de tip Airbus si Embraer. Conform unor date statistice, dupa numarul de pasageri transportati de catre companiile aeriene prezente pe piata serviciilor aeriene a Republicii Moldova in anul 2009, Air Moldova detine 51% din numarul total de pasageri, urmata de Turkish Airlines cu 12% si Meridiana cu 10%, se mai arata in comunicat.

Embraer (Empresa Brasileira de Aeronautica SA) este cel mai mare producator mondial de avioane comerciale de pana la 120 de locuri.
BCR gestioneaza active de peste 16,4 miliarde euro si are in prezent o retea de 667 de unitati de retail, pentru populatie si microintreprinderi, precum si 48 de centre de afaceri corporate, dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS, respectiv peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card.