UniCredit Tiriac Bank a lansat o garantie bancara pentru obtinerea licentei in activitatile conexe transportului rutier, cum ar fi cele de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, dupa ce autoritatile au solicitat sprijinul bancilor pentru elaborarea unui astfel de produs.
Potrivit legii, pentru obtinerea licentei pentru activitati conexe transportului rutier solicitantul trebuie sa prezinte, pe langa alte documente, si o garantie bancara pentru asigurarea efectuarii corespunzatoare, se arata in comunicat.

In martie, ca urmare a modificarilor legislative legate de activitatile de transporturi rutiere si activitati conexe ale acestora, Ministerul Transporturilor si Autoritatea Rutiera Romana au solicitat sprijinul bancilor comerciale in legatura cu elaborarea unui produs non-standard de tipul garantiei de plata.

"Clientii eligibili pentru a deveni ordonatori in cadrul scrisorii de garantie pot fi, ca forma juridica de organizare, societati comericale cu capital propriu mai mic sau egal cu 50.000 euro, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale/familiale, asociatii sau fundatii nonprofit cu patrimoniu mai mic sau egal cu 50.000 euro, precum si institutii/autoritati publice cu o valoare neta a imobilizarilor corporale mai mica sau egala cu 50.000 euro", a explicat directorul executiv Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Antoaneta Curteanu.

Suma garantata este mai mica sau egala cu 50.000 euro, in conformitate cu prevederile legale.

Cuantumul garantiei este stabilit de Autoritatea Rutiera Romana si este comunicat bancii de catre ordonator, prin cererea de emitere a scrisorii de garantie.

Garantia bancara reprezinta un angajament scris asumat de o banca (banca garanta), in favoarea unui beneficiar sau mai multor beneficiari de a plati acestora o suma de bani, in cazul in care o alta persoana (ordonatorul garantiei) din ordinul careia se emite garantia, nu a onorat o anumita obligatie asumata printr-un contract sau a onorat-o defectuos, fata de beneficiarul/beneficiarii garantiei.

Prin garantia bancara, banca preia o obligatie de plata, cu titlu reparatoriu pentru neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a unui angajament asumat prin contract.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri