Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis interzicerea temporara a activitatii de intermediere in asigurari pentru o perioada de un an pentru Eurobrokers Group si interzicerea temporara a activitatii pentru Aviasig Broker de Asigurare in urma unor nereguli observate in urma controalelor efectuate la cele doua societati de intermediere, potrivit unui anunt al arbitrului industriei de profil.

In cazul brokerului de aisgurare SC Eurobrokers Group, Consiliul CSA a hotarat si retragerea aprobarii acordate directorului general si administrator al companiei.

Astfel, in urma controalelor derulate la Eurobrokers s-a constatat ca brokerul nu detine o evidenta contabila si operativa care sa permita verificarea corectitudinii informatiilor cuprinse in raportarile transmise la CSA si de asemenea compania nu a transmis la CSA situatiile financiare anuale 2008 si 2009. Iar in cazul societatii Aviasig, s-a constatat ca brokerul nu are conducator executiv si administrator.

Consiliul CSA a hotarat sanctionarea societatii cu interzicerea temporara a desfasurarii activitatii de brokeraj pana la aprobarea directorului general executiv, care sa indeplineasca conitiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau reasigurare.

“CSA monitorizeaza activitatea companiilor de intermediere in asigurari, astfel incat sa previna aparitia unor sincope in relatiile dintre brokerii de asigurare si asiguratori. Consumatorii de produse de asigurare trebuie sa beneficieze de servicii de calitate si de o protectie corespunzatoare conditiilor contractuale si, de aceea, CSA considera ca asiguratorii trebuie sa acorde o atentie deosebita parteneriatelor incheiate cu brokerii de asigurare pentru ca interesele clientilor sa fie pe deplin protejate”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Iohannis: Dancila a ignorat invitatia la dialog. Precedent periculos