Besim Jawad va pleca de la conducerea Eureko Pensii, urmand sa fie inlocuit de catre Radu Bradgarea, director de operatiuni in cadrul Alico Romania, potrivit unor surse din piata.
Contactat de Wall-Street, Besim Jawad (foto) a confirmat faptul ca va parasi compania Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

“Voi pleca pentru o pozitie de conducere in cadrul companiei din Olanda a grupului Eureko si cel mai probabil voi profesa pe segmentul asigurarilor”, a explicat Besim Jawad.

El a adaugat ca mandatul sau la sefia companiei de pensii din Romania va lua sfarsit in momentul in care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) il va valida mandatul succesorului sau.

Potrivit unor surse din piata, conducerea Eureko Pensii urmeaza sa fie preluata de Radu Bragarea, chief operating officer in cadrul Alico Romania (fosta AIG Life).

Radu Bragarea urmeaza sa preia conducerea companiei de pensii private dupa ce a petrecut circa 8 ani in cadrul Alico.

Besim Jawad a venit in Romania in septembrie 2006 pentru a lansa operatiunile companiei de pensii private. “Experienta romaneasca a fost unica, interesanta si o reala provocare intr-un mediu de afaceri foarte dinamic”, a comentat Jawad.

El a precizat insa ca plecarea de la conducerea companiei este una personala si nu are nicio legatura cu problemele economice din Romania si presiunile la care industria pensiilor private din Romania a fost supusa in ultima vreme, intre care amintim intentia Ministerului de Finante (MEF) de a scadea nivelul contributiei la 0,5% din venitul brut al participantilor de la 2,5% pe pilonul II al pensiilor prvate obligatorii.

“Este o decizie strict personala, nu tine deloc de problemele industriei de pensii private din Romania. Eu am venit aici sa pun bazele unei companii de pensii private si pot spune ca am reusit. In plan personal, experienta romaneasca mi-a schimbat in mod radical viata pentru ca aici am cunoscut-o pe sotia mea, iar din ianuarie am devenit tata”, a incheiat Jawad pentru Wall-Street.

La sfarsitul lunii mai din 2010, Eureko Pensii ocupa locul 5 pe pilonul II al pensiilor private obligatorii cu 355.732 participanti si active totale in valoare de 175,38 milioane de lei.

Pe pilonul III al pensiilor private facultative, compania se situa la finele lunii trecute pe locul 8 cu3.018 participanti si active totale in amdinistrare de 908,85 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri