Referitor la urmatorul val de restructurari de credite, Meiu le recomanda bancherilor sa recastige increderea clientilor si sa iasa in intampinarea celor care vor avea probleme.

"Ar fi o sugestie: nu asteptati sa vina clientii la dumneavoastra. Mergeti dumneavoastra la ei. Oamenii sunt speriati. Oamenii au aceasta neincredere. Ei nu-si dau seama ca pot sa vina la banca. Pentru ei banca este o spaima, daca se duc acolo le iau gatul. Prefera sa ocoleasca trei strazi. Nu asteptati sa vina pentru ca nu or sa vina. Sunt speriati. Mergeti catre ei!", a spus Meiu, citat de NewsIn.

Cat priveste ordonanta de urgenta ce transpune directiva europeana privind creditarea, Mihail Meiu a precizat ca nu va exista nici o institutie de credit care sa faca exceptie de la aceasta, daca nu este mentionata in mod special in acest sens.

Printre exceptiile prevazute in ordonanta se numara creditele acordate angajatilor proprii si cele acordate de casele de ajutor reciproc, iar Meiu a precizat ca ordonanta ar trebui sa se aplice si bancilor pentru locuinte.