Banca austriaca Volksbank va externaliza asistenta financiar-bancara pentru produsele de creditare oferite printr-un concept inovativ. Astfel, clientii bancii se vor putea informa si obtine un credit sau un produs de leasing Volksbank adresindu-se francizorilor bancii. Prima unitate in sistem franciza a fost deschisa ieri in Bucuresti, pe soseaua Pantelimon. äAm cautat o solutie care sa permita dezvoltarea rapida a canalelor noastre de distributie, cresterea notorietatii brandului Volksbank si implicit a cotei de piata, scaderea costurilor aferente investitiilor in sucursale si cresterea profitabilitatii pe angajatô, spune Gerald Schreiner, vicepresedinte Volksbank Romania. Francizorii bancii vor oferi consultanta clientilor persoane fizice atit in cazul creditelor pentru locuinte, creditelor auto, creditelor de cheltuieli curente si creditelor de consum pe baza de ipoteca, cit si pentru produsele oferite de Volksbank Leasing.

Oportunitate de afaceri

Franciza este o modalitate de desfasurare a unei afaceri prin care detinatorul unui brand - francizorul - incredinteaza unui anumit francizat, contra-cost, dreptul de folosinta al acestuia si un pachet de norme care privesc utilizarea. Prima unitate Volksbank in sistem franciza a fost deschisa in parteneriat cu Euro Expert Consulting Business SRL, o societate infiintata in cursul acestui an. Preluarea unei astfel de francize se poate dovedi o oportunitate de afaceri.

äPentru a intra in sistemul de franciza, societatile interesate trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, una dintre acestea fiind locatia, care trebuie sa fie una buna. Societatile care vor prelua franciza vor achita o taxa stabilita in functie de volumul activitatii desfasurateô, a afirmat Catalin Ionescu, director adjunct la Divizia Retail din Volksbank Romania.

Oficialul bancii a declarat ca toate cheltuielile legate de acest parteneriat revin societatii care preia franciza.