Infuziile de capital din strainatate in bancile care activeaza in Romania au depasit 140,4 milioane euro in primul trimestru, in crestere cu 7% fata de acelasi interval din 2009, cand depaseau 130,9 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.
In primul trimestru al acestui an, cea mai mare infuzie de capital a primit Alpha Bank Romania, controlata de grupul elen Alpha Bank, cu un aport de capital de 71,75 milioane euro, fiind urmata de Millennium Bank Romania cu 23,85 milioane euro, ambele majorari fiind inregistrate in februarie, scrie NewsIn.

Tot in a doua luna a acestui an, MKB Romexterra Bank a fost capitalizata cu 18,8 milioane euro, in timp ce Emporiki Bank a primit 18,86 milioane euro la capitalul social, in martie. OTP Bank Romania si-a majorat in ianuarie capitalul social cu 7,18 milioane euro.

In primul trimestru al anului, infuziile de capital strain in piata financiara din Romania au fost de 240 milioane euro, in scadere cu 16% fata de acelasi interval al anului trecut. Bancile au atras in primul trimestru 58,5% din suma totala adusa de straini in piata financiara din Romania.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alte doua banci lanseaza Apple Pay! Americanii au 12 parteneriate