Companiile de asigurari din Romania au primit in primul trimestru de la actionarii straini injectii de capital de 35,52 milioane euro, de 3,3 ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand insumau circa 117 milioane euro, potrivit datelor ONRC.
In primul trimestru din 2010, cea mai mare injectie de capital intr-o companie de pe piata asigurarilor a primit-o BCR Asigurari - 15,83 milioane euro, in ianuarie, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Actionarii EuroIns Romania au contribuit cu 5,3 milioane euro la capitalul social al companiei in aceeasi luna, in timp ce Uniqa Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social cu 5,14 milioane euro in martie.

Tot in primul trimestru al acestui an, Fata Asigurari si-a majorat capitalul cu 6,67 milioane euro (4,07 milioane euro in ianuarie si 2,6 milioane euro in februarie), iar Certasig cu 2,56 milioane euro in martie.
In primul trimestru al anului, infuziile de capital strain in piata financiara din Romania au fost de 240 milioane euro, in scadere cu 16% fata de acelasi interval al anului trecut, noteaza NewsIn.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CertAsig, amendata de catre ASF, in urma unui control inopinat