Banca Comerciala Romana (BCR) va alinia la prevederile Ordonantei de Urgenţă Nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, in termen de 90 de zile, toate contractele de creditare aflate in sold.
Astfel, BCR a eliminat comisionul de rambursare anticipata in cazul creditelor cu dobanda variabila, iar pentru imprumutul cu dobanda fixa, comisionul este de 1%, mai putin in ultimul an de creditare cand comisionul de rambursare anticipata devine 0.5%.

Comisionul de analiza a documentatiei de credit se aplica doar in cazul creditelor acordate. Clientii BCR vor primi numai oferte de creditare la standard european.

Masurile prevazute in Ordonanta vizeaza toate produsele de tip credit negarantate (inclusiv descoperit de cont si card de credit) si garantate (exclusiv Prima Casa), atat cele nou acordate, cat si aflate in derulare, in sold.

Ordonanta de Urgenta transpune implementarea in legislatia nationala a Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind contractele de credit pentru consumatori, persoane fizice si abroga Directiva 87/102/CEE a Consiliului.

Portofoliul de credite retail (inclusiv microintreprinderile) a scazut in cazul BCR cu 2,4% sub influenta negativa a reducerii cererii eligibile si a unui management al riscurilor mai strict.

Cota de credite in moneda nationala din portofoliul BCR este de circa 42,5% din totalul imprumuturilor. Creditele in valuta sunt denominate in euro (55,2% din total portofoliu) si dolarul american (2,3%).

Creditele acordate clientelei corporate reprezinta 52,1% din totalul portofoliului, in timp ce creditele retail (inclusiv microintreprinderile) reprezinta 47,9%. Circa 68% din portofoliul total de credite constituie produse cu garantii, iar 32% sunt credite negarantate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri